Noutăți

România – Elveția sau cum a ajuns un meci fără miză să fie unul important

După 32 de ani, timp în care stadioanele bucureștene au fost interzise naționalei feminine, tricolorele primesc în sfârșit un semn de respect și apreciere pentru meseria lor, disputând meciul cu Elveția pe stadionul Arcul de Triumf. Au mai rămas 5 zile până atunci și entuziasmul crește de la o zi la alta. În parcuri se împart pliante, pe social media se dă share masiv și sunt mai multe concursuri ca niciodată, totul pentru o zi specială doar a fetelor.

Pe 8 aprilie România dispută primul și ultimul meci de pe teren propriu din 2022 în campania pentru Mondialul din Australia și Noua Zeelandă. Fără prea multe șanse de calificare, acest meci nu mai este despre rezultat ci despre cum poate fi un meci de fotbal feminin un eveniment-spectacol, o activitate relaxantă de familie într-o vineri seara. În echipa noastră revine căpitanul, Florentina Olar Spânu, atât de iubită și apreciată  de către public. Din echipa Elveției 4 jucătoare au evoluat săptămâna trecută în sferturile Ligii Campionilor și vin direct la București.


Pot strânge fetele public la stadion?  


Aceasta este întrebarea! Imaginile cu Camp Nou de săptămâna trecută, când s-a bătut recordul de audiență la un meci de fotbal feminin, au făcut senzație. Ba mai mult au sensibilizat până și redactorii Știrilor ProTv, care n-au mai fost misogini și sexiști cum sunt de obicei când vorbesc despre fotbalul feminin. Drept consecință de data aceasta n-au mai poziționat știrea pe ultima poziție în jurnal. În tot acest timp în Anglia se pregătește ceva special, Campionatul European de fotbal feminin din vara aceasta anunță o participare fără precedent. Biletele la finală s-au epuizat în mai puțin de o oră de la punerea în vânzare generală, iar 3 meciuri din grupe sunt sold out cu mai bine de 100 de zile în avans.

Însă vântul schimbării a început să bată și la noi, timid, momentan sub formă de adiere. Un prim pas a fost făcut de Federație prin televizarea meciurilor naționalei feminine. Un al doilea pas a fost făcut prin organizarea acestui meci nu la 20 km de București, nu la 13, ci în inima Capitalei, pe stadionul Arcul de Triumf. Pașii aceștia sunt meniți să ghideze alți pași, ai publicului, spre stadion. Hai să-i facem împreună!


Până pe 6 aprilie vă puteți înscrie la concursul organizat de Fotbal Feminin România și FRF pentru 5 invitații duble la meci.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *