Noutăți

România, start în campania de calificare la Mondial

Naționala feminină de fotbal începe campania de calificare la CM 2023 cu două partide jucate pe teren propriu. Astfel, România va întâlni selecționatele Croației și Lituaniei pe 17 și 21 septembrie, cu începere de la ora 20:30 pe stadionul Mogoșoaia.

Cele două meciuri vor fi transmise în direct, într-un interval de maximă audiență, de către PRO X. De asemenea, transmisia va putea fi accesata și online pe https://protvplus.ro/ și https://voyo.protv.ro/ (necesită cont). Anul 2021 poate fi considerat anul în care fotbalul feminin a fost cel mai vizibil pe tv, astfel opt partide au fost transmise și comentate în direct la posturi tv din România. La acestea opt se adaugă și meciurile naționalei României din 17 și 21 septembrie 2021. De asemenea, este de apreciat și implicarea Federației în transmiterea online a meciurilor din Campionatul României.


Captură de ecran de la meciul Croația – România, transmis în direct de PRO X


Un nou început


Pare că de data aceasta sorții au fost cu noi, astfel vom juca în compania unor adversare ceva mai accesibile. În precedenta campanie de calificare România a întâlnit încă din primele meciuri favoritele grupei, Italia și Belgia, un handicap ce nu a putut fi redus pe teren.

Croația și Lituania sunt două echipe în fața cărora fetele noastre s-au impus în precedentele partide, totuși nu sunt de subestimat. Este prima campanie de calificare a lui Cristi Dulca, iar jocul echipei nu a arătat prea bine la ultima acțiune de pregătire încheiată cu un amical contra Slovaciei. Totuși, Cristi Dulca are la dispoziție un lot mult mai solid decât la acel meci, când România a pierdut 3 – 1.

Florentina Olar în meciul de acasă împotriva Croației


Hai, România!


Din păcate naționala feminină nu scapă încă de Mogoșoaia și va mai dura un timp până când va evolua pe alte stadioane mai ACCESIBILE și demne de o echipă națională. Poate Arcul de Triumf în viitor. Ne bucurăm că o țară întreagă va putea vedea meciurile fetelor la tv, însă e trist că Federația nu va scoate la vânzare bilete pentru publicul larg.

În ciuda acestor lucruri, sperăm ca fetele să aibă o evoluție bună și să adune primele 6 puncte în grupă încă din luna septembrie. Un start bun poate influența jocul cu favoritele, Elveția și Italia, și totodată poate atrage mai mult public spre fotbalul feminin.

Hai, România!


sursă foto: Mihai Cibia – www.sporturescu.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *