Despre noi

Fotbal Feminin România reunește un grup de pasionate ale sportului rege care cred că e loc de mult mai multe femei în fotbalul românesc. Ne propunem să facem cunoscute poveștile sportivelor care jucau fotbal pe vremea când acesta era interzis, a celor care încearcă să își facă un nume în realitatea zilelor noastre, dar și ale generației ce vine. La 30 de ani de la înființarea campionatului feminin venim cu 30 de interviuri cu foste, actuale și viitoare (sperăm noi mari) fotbaliste.


Societatea românească continuă să accepte mituri cu privire la locul femeilor în acest sport, să descurajeze practicarea lui sau să o accepte în limitele lui „e alt sport”. În fiecare an sute de fete și femei aleg să meargă mai departe pentru pasiunea lor în ciuda acestor presiuni. Le aduce împreună pasiunea pentru fotbal, le țin împreună cooperarea și comunitatea. Credem că simpla practicare a fotbalului în România anilor 1980, 1990, 2000, 2010 sau chiar 2020 este un act feminist.


Echipa noastră este formată din:

Teodora Căbuț – a jucat pentru Olimpic Star Cluj, Carmen București și Juniorul București, coordonatoare a proiectelor Arhiva Fotbalistelor, Club Sportiv Ocazional și Q Sports România. Pe lângă fotbal, Teodora este pasionată de scris, a absolvit Jurnalismul la Cluj și lucrează din 2015 în televiziune.

Ileana Gabriela Szasz – video documentaristă, trainer cu adolescenți la ViraFilms și antropoloagă vizual.

Iulia Dromereschi – Traducătoare, jurnalistă, coordonatoarea AIVImedia.hub. Crede că sportul și politica nu ar trebui să aibă gen.

Am colaborat în trecut:

Ana Maria Mîndruță – co-fondatoare și creatoare de conținut la Footballicious Girls, colaborează cu Federația Română de Fotbal în calitate de Team Manager U19. Lucrează în cadrul unei agenții de marketing sportiv, The Sports Architects și e manager de conținut și community builder la 321sport.

Diana Gheorghe – studentă în cadrul Universității din București, co-fondatoare și creatoare de conținut în proiectul Footballicious Girls. Pasionată de marketing sportiv, fotografie, video și graphic design, Diana este implicată și în alte câteva proiecte din aceste domenii.


Acest proiect este finanțat de FRIDA Young Femininst Fund printr-un grant ce vine să sprijine inițiativele organizațiilor conduse de tinere feministe. FRIDA este singurul fond condus de tineri dedicat consolidării participării și leadershipului tinerelor activiste feministe la nivel global.