Viitor

Junioarele României: Episodul 7 – Lorena Mihăilesc

Protagonista episodului de astăzi a apărut de nicăieri și a uimit o țară întreagă, când la doar 14 ani a marcat într-o partidă spectacol din Liga Feminină, Carmen București vs Poli Timișoara. Lorena Mihăilesc evoluează pentru Politehnica Timișoara ca extremă dreaptă și uneori pe postul de atacant.

Nume: Lorena Maria Mihăilesc

Vârsta: 14 ani (decembrie 2008)

A evoluat la:

Poli Timișoara (2022 – prezent)

Performanțe:

  • Vicecampioană Liga 1
  • Bronz Liga Elitelor U15
  • Campioană U17


A avut o viață grea însă mingea i-a fost cel mai bun prieten încă din grădiniță. Șansa i-a zâmbit în 2019 când  a participat cu echipa școlii ”I C Brătianu” din Hațeg la faza finală a turneului ”Fotbal și feminitate” U14 găzduită de Alba Iulia. Aici echipa condusă de Paul Stănculescu și Sorin Mamut, din care făcea parte și micuța Lorena la cei 11 ani ai ei, a reușit să câștige finala turneului. Acela a fost momentul în care a fost remarcată de Mirel Albon, iar de la Hunedoara la Timișoara a mai fost doar un pas, pas făcut de Lorena în vara lui 2022.

Dacă în fața camerei este vizibil emoționată, cu mingea la picior orice temere dispare. ”Asta e pasiunea mea, eu am crezut în asta și mi-a plăcut foarte mult când am ales să joc fotbal, îmi pier toate emoțiile, tot.” A bifat până acum 310 minute în Liga Feminină, 2 goluri în campionat și 2 în Cupă.  La turneul final U17 proaspăt încheiat a marcat de 4 ori, și a contribuit astfel la obținerea titlului de Campioană U17 pentru Poli.


Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de primă ligă care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *