Viitor

Junioarele României: Episodul 6 – Alexandra Boboc

Din Centru mergem în Vestul țării, la Timișoara, să vedem cine vine din urmă în fotbalul feminin românesc. Alexandra Boboc evoluează pentru Poli Timișoara pe postul de mijlocaș central defensiv și este propunerea acestei săptămâni. Firea combativă și muncitoare i-a adus Alexandrei și primele convocări la loturile de junioare, iar acum este căpitan al Naționalei U17.

Nume: Alexandra Larisa Boboc

Vârsta: 15 ani (decembrie 2007)

A evoluat la:

Selena SN Constanța (2018 – 2022)

Poli Timișoara (2022 – prezent)

Meciuri la loturile naționale: 16

Performanțe:

  • Vicecampioană în Liga 1
  • Campioană Liga 3 Seria 1
  • Campioană U17


Alexandra a început fotbalul la Constanța sub îndrumarea Niculinei Radu, însă în urmă cu un an a ales să se mute în celălalt capăt de țară pentru a juca în alb-violet.  ”La început părinții mei nu au fost de acord pentru că nu știau cum e fotbalul feminin și dacă se poate dezvolta. Dar eu am insistat, au fost de acord până la urmă, au venit și m-au văzut la meciuri și au văzut că îmi place ceea ce fac și că pot să fac lucruri faine în fotbal.”

E elevă în clasa a IX-a la LPS Banatul din Timișoara, joacă la senioare la Poli 2 cu care tocmai a promovat în Liga 2 și evoluează și în Campionatul Național cu echipa U17. În ciuda programului încărcat, Alexandra a reușit să debuteze în sezonul 2022-2023 și în Liga 1. Pe 27 august 2022, într-un Poli Timișoara – Piroș Security Arad, scor 11 – 0, a fost primul meci oficial jucat de Alexandra pentru echipa mare, meci în care a bifat și un assist.

În weekendul ce tocmai s-a încheiat Alexandra a reușit să bifeze un nou rezultat, cucerirea titlului de Campioană U17. Care a fost cel mai frumos gol marcat de Alexandra Boboc aflați în interviul de mai jos.


Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de primă ligă care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *