Viitor

Junioarele României: Episodul 5 – Balog Boglárka

Episodul 5 din mini-seria de interviuri cu junioare o aduce în prim-plan pe Balog Boglárka, portar la FK Csíkszereda. Bogi, așa cum este alintată de colege, este din Bârzava (Harghita) și a început fotbalul la 8 ani într-o echipă de băieți. La 16 ani a bifat deja minute în poarta echipei de senioare a Csíkszeredei, dar și în cea a Naționalei U17.

Nume: Balog Boglárka

Vârsta: 16 ani (2007)

A evoluat la:

FK Csíkszereda (2017 – prezent)

Meciuri la loturile naționale: 10

Performanțe:

  • campioană Liga 2 cu FK Csíkszereda


Într-unul din interviurile trecute, Alesia Moldovan, celălalt portar al Naționalei U17, ne povestea că alegerea postului a venit oarecum firesc după ce a fost sfătuită de un apropiat al familiei. Totuși, pentru Balog Boglárka lucrurile au stat cu totul și cu totul altfel. ”De fapt nu am vrut să devin portar. Antrenorii m-au pus în poartă fiindcă nu aveau portar iar eu eram înaltă. La început nu am prea vrut, dar în timp m-am obișnuit din ce în ce mai mult și acum sunt foarte încântată că s-a întâmplat așa.”

Printre calitătile ce o recomandă pe Bogi se numără înalțimea, tehnica și sângele rece, reușește să rămână calmă în situațiile tensionate și nu cedează presiunii. La ce își propune să mai lucreze aflați în interviul de mai jos.

Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de primă ligă care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *