Viitor

Junioarele României: Episodul 3 – Alesia Moldovan

Din Reghin vine cea de-a treia protagonistă a mini seriei Junioarele României, Alesia Moldovan. Are 16 și o ambiție de fier, apără poarta Olimpiei Cluj la junioare U17 și la senioare, în echipa a 2-a. A știut mereu că vrea să facă sport, drept urmare acum este elevă pe clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca, profil fotbal feminin.

Nume: Alesia Moldovan

Vârstă: 16 ani (an 2007)

A evoluat la:

Best Kids Reghin (2017 -2019)

U Olimpia Cluj (2019 – prezent)

Meciuri la loturile naționale: 12

Performanțe:

  • campioană junioare U15
  • campioană junioare U17
  • campioană Liga 2 cu U Olimpia 2


A început fotbalul la Best Kids Reghin, încurajată fiind de un apropiat al familiei, Dorin Grama, antrenor de portari în cadrul clubului. ”Eu de mică voiam să joc fotbal dar ai mei nu mă prea lăsau că <nah, ești fată, cu băieții>, dar am avut un unchi care e și antrenor de portari și mi-a zis să vin la fotbal. Deci i-am zis lui tati toată ziua <hai la fotbal, hai la fotbal> până m-a lăsat și a văzut și el că mă pricep și că merge și m-a lăsat să vin.”


Euro U17


Drumul Clujului l-a luat după un turneu ”Fotbal și feminitate” în care detenta și reflexele i-au fost remarcate. În timp, a reușit să bifeze și câteva selecții la loturile naționale, una dintre ele fiind și la recenta campanie de calificare la Euro U17. Cu Alesia Moldovan în poartă, România a fost la un punct distanță de calificarea la un turneu final. Clasifică amintirea ca una mai puțin fericită, însă e de remarcat că dă dovadă de multă asumare și maturitate.  

”Am avut un prim meci foarte bun, cred că e unul dintre cele mai bune meciuri, dar al doilea n-a fost să fie. A fost și el bun dar am făcut o greșeală, am făcut un penalty și am pierdut 2-1. E important că am rămas în Liga A, dar să pierzi o calificare istorică la un punct e destul de dureros, dar mergem înainte


Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de primă ligă care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *