Viitor

Junioarele României: Episodul 13 – Ionela Baiguș

Seria noastră a ajuns la interviul cu numărul 13, împreună ne-am plimbat prin țară și am făcut cunoștință cu noua generație de fotbaliste. Protagonista de azi este Ionela Baiguș, jucătoare la Concordia Chiajna pe postul de mijlocaș dreapta. La doar 16 ani este căpitanul echipei de senioare ce evoluează în Liga a 3-a.

Nume: Ionela Daniela Baiguș

Originară din: București

Vârsta: 16 ani (decembrie 2007)

A evoluat la:

Fair Play București (2019 – 2023)

Concordia Chiajna (2023 – prezent)

Convocări la națională: 3

Goluri marcate: 16


Ionela a început fotbalul la vârsta de 11 ani, la Fair Play București, cu Simina Podgorean antrenoare. Ambiția și microbul sportului a făcut-o să se dezvolte foarte mult într-un timp relativ scurt.  Concordia Chiajna are una din cele mai tinere echipe înscrise în Liga 3, iar în primele 10 etape din acest sezon Ionela a fost căpitan în 7 dintre meciuri.

Modelele noii generații


Mediatizarea de care a avut parte fotbalul feminin românesc în ultimul timp a condus la un fenomen firesc pe care, timid, începem să-l vedem tot mai des. Noua generație are în sfârșit modele de jucătoare. Ionela o admiră pe Cristina Carp, jucătoarea Naționalei, ”pentru că este ambițioasă, nu se lasă atât de repede, și îmi plac golurile marcate de ea”.

Pe cât e de timidă și sfioasă în fața camerelor, pe atât de bine se simte pe teren când joacă fotbal. Recunoaște că un rol important în viața ei l-a avut bunica. ”Bunica mea mă susține moral foarte mult, la meciurile mele nu vine pentru că este mai bătrână și nu prea poate să se deplaseze, dar mă susține de acasă. Foarte mult!”

Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de fotbal feminin care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *