Viitor

Junioarele României: Episodul 14 – Diana Preda

Din județul Giurgiu vine și ultima intervievată din seria ”Junioarele României”. Diana Preda este o fotbalistă ce evoluează pe postul de fundaș central la Concordia Chiajna. A început fotbalul organizat la 11 ani la Academica Ulmi, descoperită fiind de Liviu Zamfir și Gabriel Dumitru.

Nume: Diana Ioana Preda

Originară din: Drăgăneasca, Giurgiu

Vârsta: 16 ani (2008)

A evoluat la:

Academica Ulmi (2020 – 2021)

Academica Clinceni (2021)

Carmen București (2022 – 2023)

Dream Team București (2023)

Concordia Chiajna (2023 – prezent)

Convocări la națională: 2Cu fotbalul s-a împrietenit de mică, pe stradă, alături de frații ei. Totuși, lucrurile au luat o întorsătură favorabilă de abia acum aproape 4 ani când în comuna în care locuiește Diana s-a înființat o echipă de fete. În prezent se antrenează atât cu grupa de la Ulmi cât și cu cea de la Chiajna. Dată fiind situația economică, accesul la sport în mediul rural nu este chiar atât de facil, cu atât mai puțin dacă esti fată. Federația organizează în fiecare an ”Cupa Satelor”, însă competiția nu are și o categorie feminină.

”Tati este un fan înfocat”


Suportul și implicarea familiei a contat enorm pentru Diana, ”tati este un fan înfocat, vine la fiecare meci, mă susține.”. A jucat pentru scurte perioade și la Carmen București și la Dream Team, cu cea din urmă cucerind medalia de argint la Turneul Final U15 în 2023. Păstrează amintirea semifinalei cu Poli Timișoara ca una specială ”Când am jucat pentru Dream Team la Turneul Final când am bătut Poli Timișoara și am ieșit pe locul 2 pe țară, ăla a fost un moment foarte bun”.

Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de fotbal feminin care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *