Viitor

Junioarele României: Episodul 2 – Ana Maria Florică

Interviul de azi este despre Ana-Maria Florică, o jucătoare de 16 ani ce evoluează pe postul de mijlocaș central defensiv pentru U Olimpia Cluj. Deși e doar o mână de om, Florică compensează cu ambiția, determinarea și calitățile de lider înnăscut. Primele pase într-un mediul organizat le-a făcut la FC Bubu Bacău sub îndrumarea profesorului Cristi Gologan.

Nume: Ana-Maria Florică

Vârsta: 16 ani (noiembrie 2006)

A evoluat la:

FC Bubu Bacău (2018 – 2019)

U Olimpia Cluj (2019 – prezent)

Meciuri la loturile naționale: 16

Goluri înscrise la națională: 4

Performanțe:

  • campioană junioare U15
  • 2 X campioană junioare U17
  • campioană Liga 2 cu U Olimpia 2
Ana Maria Florică mijlocaș central U Olimpia Cluj


Turneele de dezvoltare și competițiile școlare pot schimba viața micilor sportive. Sunt locuri din care echipele cu resurse recrutează talente cu foarte mult potențial pentru performanță. Așa a fost și în cazul Anei-Maria care a fost cooptată în echipa Clujului la aproape 13 ani, în clasa a VII-a. Deși a fost o schimbare majoră, pentru Florică a fost un pas firesc, își dorea să facă fotbal la cel mai înalt nivel. ”Nu prea a fost mama de acord la început, în schimb fratele meu m-a susținut foarte mult pentru că și el a avut acest vis și credea foarte mult în mine. Când îți place să faci ceva  zici <vin, ce poate să fie așa greu?> M-am acomodat destul de rapid, am o fire destul de descurcăreață.”

Când stai de vorbă cu Ana-Maria Florică îți lasă impresia că s-a născut să fie lider, vorbește apăsat, serios, este foarte articulată și își exprimă ideile clar. Înainte de fiecare meci încearcă să își motiveze colegele. ”Încerc să inspir fetele și să intrăm toate cu aceeași motivație pentru că fotbalul depinde foarte mult și de motivația pe care o ai, ceea ce crezi, și în momentul în care intri pe teren cred că dorința poate face diferența.” Un mic preview în viața micuței jucătoare din Bacău în interviul de mai jos.


Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de primă ligă care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *