Viitor

Junioarele României: Episodul 1 – Ana Filip

Seria mini-interviurilor cu junioare este deschisă de Ana Filip, atacantă la U Olimpia Cluj. Originară din Maramureș, Ana a început fotbalul în echipa școlii ”Avram Iancu” din Baia Mare și mai apoi a evoluat la Independența, coordonată de profesorul Octavian Dragomir.  

Nume: Anamaria Filip

Vârsta: 16 ani

A evoluat la:

Independența Baia Mare (2018 – 2020)

U Olimpia Cluj (2020 – prezent)

Meciuri la loturile naționale: 14

Goluri înscrise la națională: 8

Performanțe:

  • campioană junioare U15
  • 2 X campioană junioare U17
  • campioană Liga 2 cu U Olimpia 2


În urma unui turneu la Odorheiul Secuiesc a fost remarcată de staff-ul Olimpiei Cluj iar oferta de transfer nu s-a lăsat așteptată. A plecat de acasă la 14 ani, o plecare care a responsabilizat-o și a făcut-o să mai adauge o cărămidă în procesul de maturizare. ”Eram în clasa a VIII-a și nu știam, să mă duc, să nu mă duc. Ai mei erau într-un fel pentru, voiau să îmi îndeplinesc visul, dar în același timp <e cam mică, s-o lăsăm, să n-o lăsăm>. Până la urmă m-au susținut, cum au făcut mereu, și am venit la Cluj. A fost foarte greu la început, dar m-am obișnuit și nu regret că am luat decizia asta.”

Acum este elevă la Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca pe clasa a X-a, secția fotbal, și joacă atât în Campionatul Național U17 cât și în campionatul de senioare alături de echipa a 2-a a Olimpiei Cluj ce evoluează în liga secundă. Cum se simte o junioară lângă atâtea senioare cu experiență aflați din interviul de mai jos.


Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de primă ligă care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *