Viitor

Junioarele României: Episodul 11 – Teodora Ungureanu

Propunerile Universității Craiova pentru rubrica noastră au fost aproape în totalitate ofensive, în această categorie înscriindu-se și protagonista episodului de azi. Teodora Ungureanu joacă pe postul de atacant pentru echipa de junioare a Universității Craiova.

Nume: Teodora Daria Ungureanu

Originară din: Craiova, Dolj

Vârsta: 13 ani (2010)

A evoluat la:

Academic Craiova (2017 – 2022)

Universitatea Craiova (2022 – prezent)

A marcat până acum: 32 goluri

Teodora Ungureanu, atacant Universitatea Craiova


A început fotbalul la 7 ani, fiind dusă de bunica la primul ei antrenament în cadrul clubului Academic Craiova. Aici Aurora Ungureanu Dobre și Marian Dobre s-au ocupat de inițierea ei și a altor fetițe cu potențial. Teodora se autocaracterizează drept o jucătoare cu o tehnică bună, care aleargă mult și încearcă să creeze de fiecare dată oportunități de a marca.


Unde urmărim fotbal feminin?


În discuția pe care am avut-o cu Teodora Ungureanu la Craiova am atins un punct foarte sensibil: de ce fotbalistele nu prea urmăresc fotbalul feminin din România? ”Nu prea știu pe ce canale să îl găsesc și nu știu, parcă îmi place mai mult fotbalul de băieți. Îmi place să mă uit la fotbalul de băieți dar mi se pare mai ok fotbalul de fete pentru că nu este atât de agresiv.”

Dincolo de slaba mediatizare din presa tradițională, fotbalul feminin românesc are nevoie de mai mult conținut și mai multă atenție în mediile în care tinerii își petrec timpul. În același timp e nevoie și de o solidaritate și o conștientizare a faptului că dacă fotbalistele nu se vor susține între ele, consumând content pe subiect, popularizarea fotbalului feminin se va face foarte greu.

La ce echipă vrea să joace în viitor Teodora Ungureanu aflați în interviul de  mai jos.


Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de fotbal feminin care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *