Viitor

Junioarele României: Episodul 4 – Szőke Eszter

Schimbăm orașul, schimbăm echipa și ajungem la Miercurea Ciuc unde facem cunoștință cu Szőke Eszter. Jucătoare polivalentă, Szőke Eszter evoluează atât pe postul de mijlocaș cât și în atac pentru FK Csíkszereda. De altfel, echipa harghiteană a pus mare accent pe dezvoltarea jucătoarelor proprii și cele mai multe provin de la nivel local.

Nume: Szőke Eszter

Vârsta: 16 ani (2007)

A evoluat la:

FK Csíkszereda (2013 – prezent)

Meciuri la loturile naționale: 14

Goluri înscrise la națională: 6

Performanțe:

  • campioană Liga 2 cu FK Csíkszereda


Pentru a le ajuta pe jucătoare să se exprime mai bine am ales să purtăm conversația în limba lor maternă. ”Aveam 5 ani când am ajuns prima dată la FK(Csíkszereda). Am început în echipa de băieți fiindcă pe atunci încă nu exista echipa de fete, dar după ce am împlinit 14 ani nu am mai avut voie să joc cu băieții și așa am ajuns la echipa de fete.” Acum, la doar 16 ani, joacă meci de meci în echipa de senioare a Csíkszeredei cu care a reușit o calificare în playoff la primul an de participare în Liga 1 Feminină.

Născută și crescută în Miercurea Ciuc, Eszter a jucat doar pentru Csíkszereda dar a bifat și câteva convocări la loturile naționale de junioare. În ultima acțiune, un turneu de dezvoltare UEFA la U16 a reușit chiar să marcheze un hattrick în meciul cu Azerbaidjan, scor 4 – 0. Consideră că printre calitățile ce o recomandă pentru postul de mijlocaș se numără viziunea din teren și simțul mingii. Cum se pregătește înainte de meciuri aflați din interviul de mai jos.

Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de primă ligă care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *