Viitor

Junioarele României: Episodul 8 – Aida și Ariana Bucșa

Interviul de azi marchează două extreme, este unul din cele mai delicioase interviuri făcute de noi în 3 ani cu cele mai tinere intervievate. Sunt gemene, sunt fotbaliste și pe teren se completează una pe cealaltă. Aida Bucșa este din  Brașov și joacă pentru Poli Timișoara pe postul de mijlocaș central defensiv. Aceasta împarte terenul cu sora ei, Ariana Bucșa, ce evoluează ca extremă dreaptă.

Nume: Aida Maria Bucșa

Vârsta: 14 ani (mai 2009)

A evoluat la:

ACS Kids Tâmpa Brașov (2016 – 2022)

Poli Timișoara (2022 – prezent)

Performanțe:

Bronz Liga Elitelor U 15

Nume: Ariana Ștefania Bucșa

Vârsta: 14 ani (mai 2009)

A evoluat la:

ACS Kids Tâmpa Brașov (2016 – 2022)

Poli Timișoara (2022 – prezent)

Performanțe:

Bronz Liga Elitelor U15


Au început fotbalul la vârsta de 7 ani la o echipă din Brașov, ACS Kids Tâmpa, însă odată cu apropierea limitei de vârstă până la care fetele pot juca în echipe mixte a venit si schimbarea. În septembrie 2022 au ajuns la Timișoara după o aventură litigioasă despre care presa a relatat la momentul respectiv.

Deși au o vârstă fragedă, la Aida și Ariana se poate observa o anumită maturitate, atât în exprimarea verbală, cât și în cea de pe teren. Mai mare cu 10 minute, Aida Bucșa este firea calmă și analitică a duo-ului, joacă pe postul de mijlocaș central și este caracterizată de sora ei astfel: ”Dirijează acolo linia de fundași, linia de atacanți. Ca persoane suntem foarte diferite, eu sunt mai agitată o țâră, ea e așa calmă, ține în ea.”

De cealaltă parte, Ariana Bucșa are sarcini mai mult ofensive pe postul de extremă dreaptă. Aida o caracterizează în felul următor: ”Ea e foarte mult pe viteză, si-o dă o dată în față acolo, zic <mai prinde-o pe asta! Că se duce până în poartă>. Noroc că vine și în apărare, asta e cel mai important, sincer.” În interviul de mai jos gemenele fotbaliste Aida și Ariana vorbesc despre pasiune, modele în fotbal și cât de mult a contat suportul familiei în dezvoltarea lor.


Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de primă ligă care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *