Viitor

Junioarele României: Episodul 10 – Lorelai Zamfir

În episodul de săptămâna aceasta o cunoaștem pe Lorelai Zamfir, o jucătoare în vârstă de 15 ani ce evoluează pentru Universitatea Craiova pe postul de atacant. Originară din Drăgășani, Vâlcea, Lorelai a început fotbalul la vârsta de 7 ani în cadrul clubului local, Atletic, descoperită fiind de antrenorul Marius Munteanu.

Nume: Lorelai Zamfir

Originară din:

Drăgășani, județul Vâlcea

Vârsta: 15 ani (2008)

A evoluat la:

Atletic Drăgășani (2017 – 2023)

Universitatea Craiova (iulie 2023 – prezent)

Goluri marcate: 11


Lorelai Zamfir e genul acela de jucătoare foarte timidă în fața camerelor de filmat, dar care scapă de orice emoție când are mingea la picior. Din vara acestui an joacă în culorile Universității Craiova, fapt ce presupune o navetă obositoare de 75 km pentru fiecare antrenament, însă pasiunea vine înainte de toate. La 15 ani joacă în echipa de senioare a Universității Craiova ce evoluează în Liga a III-a.

Dacă până mai ieri fetele jucau fotbal de multe ori în ciuda opoziției părinților, iată că acum apare generația fetițelor aduse la fotbal de tații lor. Lorelai Zamfir e un exemplu în acest sens, fiind susținută și sfătuită mereu de tatăl ei, fotbalist-antrenor în liga a V-a la CS Crețeni. Cei doi au și un mic ritual înainte de meciuri: ”De obicei tatăl meu îmi explică unde trebuie să stau și câteva tehnici pentru dribling. Și tot timpul să mă asigur că mă uit și în spatele meu pe teren.”

În interviul de mai jos își aduce aminte de un gol marcat cu emoții:


Disclaimer

Nominalizările pentru proiectul ”Junioarele României” au fost făcute de către cluburi de fotbal feminin care pun accent pe dezvoltare juvenilă. Dacă aveți propuneri de tinere talentate născute în 2007, 2008, 2009 vă încurajăm să ne scrieți pe contact@fotbalfemininromania.ro.


Reporter: Teodora Căbuț

Videograf: Ileana Gabriela Szasz

Montaj: Alexandra Diaconu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *